Днес в Пловдив ще бъде доста топло и горещо, а

...
Днес в Пловдив ще бъде доста топло и горещо, а
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно време в Пловдив, градусите стигат до 40

Днес в Пловдив ще бъде много топло и горещо, а оптималните температури ще преминат границата от 40 градуса. Минималните ще бъдат сред 23 и 25, а оптималните сред 36 и 38. В мощ за града е Оранжев код за рисково високи температури.

Жълт код за евентуално рисково време поради високи температури е разгласен за областите: София, София - област, Перник, Кюстендил, Кърджали, Смолян, Габрово, Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Бургас

Оранжев код за рисково време поради рисково високи температури е разгласен за областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Ловеч, Русе, Плевен, Враца, Монтана, Видин.

В следобедните часове в крайните източни региони ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат най-вече 34°С и 39°С, в София - 34°С.

Над Черноморието

Над Черноморието ще бъде слънчево. Около и след обяд ще духа слаб до сдържан, източен вятър. Максималните температури ще са сред 28°С - 31°С. Температурата на морската вода е 24°С - 26°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините

Слънчево ще бъде времето и в планините. Ще духа слаб, по най-високите елементи на Рила и Пирин - до сдържан, север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 28°С, на 2000 метра - към 21°С.

В неделя

В неделя температурите ще се покачат с още градус-два и оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 36°С и 41°С. Ще бъде слънчево, преди обяд - и съвсем безшумно.

В следобедните часове със слаб, в Дунавската низина - сдържан, северозападен вятър температурите ще се намалят едва. Ще се развива купеста облачност, единствено на обособени места, основно в планинските региони в Западна и Централна България ще превали временен дъжд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР