Днес в пленарна зала депутатите ще обсъждат и гласуват изпращането

...
Днес в пленарна зала депутатите ще обсъждат и гласуват изпращането
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува днес за или против изпращането на военно-техническа помощ за Украйна

Днес в пленарна зала депутатите ще разискват и гласоподават изпращането на веонно-техническа помощ за Украйна. На провелия се нощес съдружен съвет, представителите на четирите партии в ръководещата коалиция не са стигнали да консенсус по отношение на позициите им - Българска социалистическа партия остава срещу военна поддръжка за Киев.

Преди няколко дни Корнелия Нинова сподели, че обединението ще се разпадне, в случай че Министерски съвет изпрати оръжия за Украйна. В случая, решението дали да се подкрепи военно-технически Украйна, ще бъде взето от Народното събрание, което ще даде мандат на изпълнителната власт с съответна задача. 

След визитата си в Украйна предходната седмица, Кирил Петков сподели, че Украйна желае от нас не толкоз военна техника, колкото помощ в ремонта на тяхната такава. Поради географската си непосредственост с Украйна и множеството военни фабрики у нас, страната ни относително елементарно може да окаже подобна подкрепа. 

Днес в пленарна зала предстоят тежки диспути и се чака да има три обособени гласувания, които да са по предложенията на " Продължаваме промяната ", на ГЕРБ-СДС и на " Демократична България ". Разликата сред трите оферти е, че последните две дават мандат на държавното управление за разпределяне на военно-техническа помощ за Украйна, до момента в който в това на Политическа партия се приказва за  . Още при приемането на витиеватата дефиниция от отрасловата комисия, Атанас Михнев от Политическа партия разгласи, че в пленарна зала могат да се вършат още " оферти и разяснения " към плана. 

До момента партиите с ясни позиции за изпращане на военна помощ са ГЕРБ, " Демократична България ", " ИТН " и от предходната седмица и " Продължаваме промяната ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР