Днес в Пекин китайският председател Си Дзинпин се срещна с

...
Днес в Пекин китайският председател Си Дзинпин се срещна с
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китайско-американските отношения са най-важните в света и правилният подход към тях е от значение за бъдещето на човечеството

Днес в Пекин китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с гостуващата в страната делегация от американските сенатори, водеща от водач на демократическото болшинство Чък Шумър.

По време на диалога им Си Дзинпин уточни, че китайско-американските връзки са едни от най-важните в света и верният метод към тях е от голямо значение за бъдещето и ориста на цялото човечество. Конкуренцията и борба не дават отговор на потребностите на времето и няма да разрешат проблемите и провокациите пред света, сподели китайският водач, добавяйки, че Пекин продължава да счита непроменяемо, че сред двете страни има повече общи ползи в сравнение с разлики, а триумфите в развиването на едната е опция, а не предизвикателство, за другата.

Има задоволително пространство за развиване и и на Съединени американски щати, и на Китай, които споделят дълбоки и взаимноизгодни стопански връзки. Много от горещите въпроси, като икономическото възобновяване след пандемията, оправянето с климатичните промени и разрешаването на интернационалните и районни проблеми се нуждаят от съгласуваност и съдействие сред Китай и Съединени американски щати, и те би трябвало да покажат мъдрост, визия и отговорност, взаимното почитание, както и да се стремят към спокойно общуване и взаимноизгодно съдействие, посочи Си Дзинпин.

Той добави, че китайската цивилизация от хилядолетия поддържа концепциите за непрестанно рационализиране, приемливост, съдействие и продан с останалия свят. На базата на постигнатото досега, Китай ще продължи да върви по собствен личен кротичък път на развиване и рационализация.

Си Дзинпин приветства повече американски конгресмени да посетят Китай и научат по-задълбочено за неговото минало, настояще и бъдеще, както и да зачестят контактите и обмена сред законодателните органи на двете страни, тъй че те да допринесат са подсилване на връзките.

Чък Шумър показа мнението си за американско-китайските връзки, като уточни, че тяхното че постоянното развиване има значимото значение за двете страни и целия свят. Развитието на Китай е от изгода за американския народ и Вашингтон не търси спор с Пекин и няма предпочитание за „ делене “ с него. Съединени американски щати ще работят за взаимно превъзмогване на разликите с отговорно отношение, откровеност и взаимно почитание, с цел да насърчат стабилизирането на връзките. Същевременно Вашингтон чака усилване на комерсиалните и капиталови връзки с Китай, както и връзката и съдействието по въпроси като справяне с климатичните промени, битка с наркотрафика и разрешаване на районни спорове, уточни Чък Шумър.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР