Днес в Норилск по време на учения на 56-годишна възраст

...
Днес в Норилск по време на учения на 56-годишна възраст
Коментари Харесай

Загина руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев

Днес в Норилск по време на учения на 56-годишна възраст почина - министър по въпросите на гражданската защита, изключителните обстановки и ликвидирането на последствията от естествени бедствия на Русия, заяви пресслужбата на министерството, предава РИА Новости.

По-рано от министерството предизвестиха за началото на експериментално-изследователски учения в арктическата зона, които стартираха в седем района. Ученията са ориентирани към създаване на сюжети за очистване на изключителни обстановки по вода и суша.

За първи път спасители упражняват в арктически условия при рисково ниски температури, като дейностите им са били следени персонално от министъра.

Последното известие за министъра е оповестено тази заран в 05:31 ч. локално време и в него се споделя, че Зиничев е в Красноярския край, с цел да ревизира строителните действия на новата пожарна част в Норилск.

Зиничев е умрял, пробвайки се да избави кинорежисьора Александър Мелник, който работел на мястото, където се провеждали ученията.

По данни на Министерството на изключителните обстановки, Мелник е дошъл в Норилск, с цел да избере място за фотосите на документалния филм за развиването на Арктика и Северния морски път.

Всичко се е случило ненадейно: Режисьорът е паднал от скалите във водата, а намиращият се до него Зиничев е скочил да го избави. Според очевидци той се блъснал в ръба на скалите. Тежко ранените Зиничев и Мелник са били евакуирани с хеликоптер до болничното заведение, само че са умряли преди кацането му.
 Арктика се затопля три пъти по-бързо, в сравнение с цялата Земята от 1971 година насам Арктика се затопля три пъти по-бързо, в сравнение с цялата Земята от 1971 година насам
Арктика се затопля три пъти по-бързо от планетата като цяло сред 1971 и 2019 година, което е по-висока скорост, в сравнение с се смяташе допир...

Заместник-министърът на изключителните обстановки Андрей Гурович съобщи в ефира на телевизия „ Русия 24 ”, че Зиничев не се е замислил и за секунда и е „ постъпил не като министър, а като избавител ”. „ Той живя по този начин цялостен живот ”, акцентира заместник-министърът.

След отбиването на постоянната си военна работа в Северния флот Зиничев служи в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а по-късно във Федералната работа за защита на Русия, която обезпечава сигурността на първите лица в страната.

По-късно работи като заместник-началник на антитерористичното ръководство на Федералната работа за сигурност (ФСБ), а от юни 2015 година е шеф на ръководството на ФСБ в Калининградска област – един от най-важните от позиция на сигурността райони.

По-късно е назначен за заместник-директор на ФСБ, а от май 2018 година е министър на изключителните обстановки на Русия. 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР