Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при

...
Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при
Коментари Харесай

Починалият в Шумен влезе в статистиката за COVID 19, макар и излекуван

Днес в МБАЛ Шумен е умрял 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал позитивна проба за COVID-19. Пациентът е настанен на 26 март във вътрешното поделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония. Веднага е изработен PCR тест, който е потвърдил коронавирусна зараза, оповестиха от Националния действен щаб. 

Назначени са спомагателни проучвания, включително и образни, на база които при пациента е открит карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали негативен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е умрял, оповестиха от регионалната болница в Шумен.

Министерството на здравеопазването изрича съболезнования на околните и фамилията на умрелия мъж, се споделя в формалното известие на Министерство на здравеопазването. Не излиза наяве за какво той попада в сводката за умряли от Коронавирус 19, откакто е бил оздравял от заболяването, а е умрял от съпътстващо заболяване. 

Dir.bg писа и по-рано, базирайки се на болничното заведение в Шумен, че мъжът се е преборил с ковид, само че не е съумял да стори това с онкологичното заболяване. 

593 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. През днешния ден са потвърдени още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите не престават да работят.

233 са лицата с доказан COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина - към 7 април: 332 от записаните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 261 на дами. Средната възраст на лицата, при които е потвърдена коронавирусна зараза, е 48 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР