Днес в казанлъшкото село Бузовград е обявен Ден на траур.

...
Днес в казанлъшкото село Бузовград е обявен Ден на траур.
Коментари Харесай

Дена на траур в Бузовград след смъртта на 14-годишното дете

Днес в казанлъшкото село Бузовград е разгласен Ден на печал. Това заяви за Българска телеграфна агенция кметът на обитаемото място Мая Берова.
Поводът е умрялото 14-годишното дете, което беше блъснато в петък вечерта. Тя добави, че ще продължат протестните дейности и ще се упорства за правдивост и законови промени, засягащи седналите зад кормилото след приложимост на алкохол или опиати. 
Както Българска телеграфна агенция писа, водачът, който аргументи тежката злополука остава в ареста. Това беше решено от магистратите от Районния съд в Казанлък. След съвещанието окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов съобщи, че " прокуратурата интензивно се опълчва на този тип действие и ние като прокурори ще желаеме допустимо най-тежкото наказване за причинителя на това закононарушение ". Предстои действието да бъде преквалифицирано в по-тежко, а точно такова със смъртен резултат, уточни Атанасов. Лицето ще бъде привлечено към наказателна отговорност за по-тежко закононарушение, за което плануваното наказване е „ отнемане от независимост “ от три до 15 години. По преценка на наблюдаващия прокурор и предвид на тежестта на действието и събраните доказателства е допустимо да бъде повдигнато и обвиняване за закононарушение, за което наказването е „ отнемане от независимост “ от пет до 20 години, изясни още окръжният прокурор. 
Инцидентът стана на 11 ноември на изхода на селото в посока село Розово. Водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил, открит е четири часа по-късно в дома си. Мъжът е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, регистриран е резултат 1.38 промила, както и че е използвал метамфетамин. 
Снощи десетки поданици на Бузовград се събраха на безмълвно бдение в памет на починалото момче.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР