Днес в източните райони ще преобладава слънчево време. Над Западна

...
Днес в източните райони ще преобладава слънчево време. Над Западна
Коментари Харесай

Дъжд и условия за градушки в Западна България

Днес в източните региони ще доминира слънчево време. Над Западна България облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София - към 25°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вятърът последователно ще отслабва, ще е до сдържан и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Западна България – по-често забележителна, след обяд – купесто-дъждовна и ще има превалявания от дъжд, на доста места и гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен, в Западна България – югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

През почивните дни и при започване на идната седмица на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а в обособени региони за малко ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната краткотрайно и ще стихва.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР