Днес в България се очаква да пристигнат първите ваксини за

...
Днес в България се очаква да пристигнат първите ваксини за
Коментари Харесай

Първите дози ваксини за деца под 11 години пристигат днес у нас

Днес в България се чака да дойдат първите ваксини за деца, подобаващи за възраст от 5 до 11 години. На този стадий нямаме никакви терзания по отношение на сигурността на имунизациите, разяснява в " Денят стартира " проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската организация по медикаменти.

Ваксините за деца ще дойдат в три пункта - в София, Пловдив и Велико Търново, а по-късно ще бъдат разпределени към цялата страна. Очаква се напътствията за метода, по който ще се ползват, да бъдат оповестени през днешния ден от здравното министерство.

Децата ще се имунизират в наличието на педиатър и това ще става на няколко места в страната, т.е. няма да се случва във всеки пункт, както за възрастните.

Флаконът на имунизацията съдържа дози за 10 деца, защото те са в по-малки количества от тези при възрастните, само че интервалът на слагане на двете дози е същият.

От Столичната болница " Света Анна " към този момент оповестиха, че записването за слагане на ваксини е почнало като първата допустима дата е 30 декември.

456 са новите случаи на ковид през миналото денонощие. Под 4 000 дози ваксини са сложени за последните 24 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР