Днес в 12:30 часа предстои среща с вицепремиера и министър

...
Днес в 12:30 часа предстои среща с вицепремиера и министър
Коментари Харесай

Близки на задържания Милан Димитров и представители на Възраждане“ ще се срещнат с Мария Габриел

Днес в 12:30 часа следва среща с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, на която да потърсим подпомагане от нея по случая с Милан Димитров, арестуван в Гърция и застрашен от екстрадиция в Съединени американски щати, заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от „ Възраждане “ Ангел Георгиев в наличието на брата и бащата на нашия съотечественик.

Информация какво счита да предприеме Габриел и Министерство на външните работи по проблема и дали въобще считат да подхващат нещо, ще бъде дадена след диалозите.

По думите на народния представител, Милан Димитров е застрашен от 80 години затвор в САЩ по четири обвинявания, които американската страна е предявила към него - за противозаконен експорт на електронно съоръжение към Русия, пране на пари, проведена незаконна група и машинация на американските управляващи. Вече 10 месец той лежи по гръцките затвори, в които, акцентира Георгиев, му е отказвана даже обикновена здравна помощ. Доскоро Милан Димитров е нямал и нужния му уред за дишане. 
 
Ако в този момент не се направи нищо, това значи, че всеки един българин, който бъде арестуван по същия метод, може да излежи остатъка от живота си в пандиза в случай, че е съвършено почтен, разяснява Ангел Георгиев. Надяваме се на подпомагане от страна на външно министерство, добави той. По думите му  всички обвинявания, предявени към Милан Димитров, са с изтекла отминалост и все пак той е застрашен от екстрадиция в Съединени американски щати и 80 години затвор, което на процедура е пожизнен затвор, тъй като индивидът сега е на 50 години. Не  е редно  върху България да бъде хвърлено леке, върху Милан Димитров, върху неговите близки, че са направили нещо нелегално, че са съветски сътрудници, и никой от българска страна да не опровергае това, тъй като има редица документи, които го потвърждават, съобщи депутатът от „ Възраждане “.

От парламентарната група обърнаха внимание на случая в декларация при откриването на новата пленарна сесия предишния петък.  
 
 
В отговор по време на блиц контрола в Народното събрание Мария Габриел изясни, че Министерството на външните работи няма пълномощия по въпроси, касаещи лица, оповестени за международно издирване с цел арест и екстрадиция и са напълно в пълномощията на Министерството на вътрешните работи и на правораздаването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР