Днес трябваше да е проведе първото заседание на парламентарната здравна

...
Днес трябваше да е проведе първото заседание на парламентарната здравна
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Трябва да има ясни критерии за разхлабване на мерките

Днес трябваше да е организира първото съвещание на парламентарната здравна комисия, само че то беше отсрочено поради удължение на пленарното съвещание. На него трябваше да бъде изслушан здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Председателят на комисията доктор Александър Симидчиев съобщи по БТВ, че е мъчно да се допусна дали ще има нова вълна на COVID-19. Според него обаче би трябвало да има ясни критерии за разхлабване на ограниченията. " Когато изслушаме министър Ангелов се надявам да получим детайлна информация по отношение на какво се случва с пандемичния развой. Единични или дневни равнища не са задоволителни, с цел да се взимат решения ", сподели доктор Симидчиев.

Според него контролът е основен съставен елемент за справяне с пандемията. " Националният действен щаб е детайл от цялостната тактика за справяне, която е отговорност на министъра на опазването на здравето и на Министерския съвет. Няма по какъв начин законодателната власт да се меси в изпълнителната, би трябвало да има ясно разделяне на управляващите ", съобщи ръководителят на здравната комисия.

Д-р Симидчиев беше безапелационен, че не може от Народното събрание да идват оферти за смяна в състава на Щаба. Очаква се отсроченото съвещание да бъде извършено идната сряда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР