Днес трябва да се проведе телефонен разговор между премиерите на

...
Днес трябва да се проведе телефонен разговор между премиерите на
Коментари Харесай

Един телефонен разговор дели Заев и Ципрас от договор за името


Днес би трябвало да се организира телефонен диалог сред министър председателите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас за уточняване на последните детайлности по отношение на решаването на разногласието за името.

Това настояват гръцките медии през днешния ден. "Алексис Ципрас чака позвъняване по телефона от своя сътрудник Зоран Заев. От външното ни министерство настояват, че вероятността това да стане през днешния ден е над 90%. Правителствени източници считат, че сме на финалната права. Очакваме единствено министър председателят на Македония да каже дали има финален напредък", написа порталът real.gr.

"Един телефонен диалог дели Заев и Ципрас от контракт за името. Разговорът по всяка възможност ще стане през днешния ден. На него ще се контракти и среща на четири очи сред двамата в Преспа", написа от своя страна "Та Неа".

Според "Катимерини" диалогът ще стане в околните часове. Гръцките медии настояват, че "Република северна Македония" е най-вероятното ново название на западната ни съседка.

Порталът "Нюз 247" предвижда срещата в Преспа да се състои в околните дни, тъй като Заев би трябвало да подсигури вътрешна поддръжка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР