Днес температурите по Черноморието ще достигнат до 18 гладуса заради

...
Днес температурите по Черноморието ще достигнат до 18 гладуса заради
Коментари Харесай

Температурите днес по Черноморието ще достигнат 18 градуса, а в страната - до 20

Днес температурите по Черноморието ще доближат до 18 гладуса поради южния вятър. 

Облачността ще бъде по-често забележителна и на обособени места, основно от южната страна на планините, ще превали дъжд.

Остава топло, изключително в Източна България и регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, оптималните ще са сред 15° и 20°. В София минимална - към 5°, оптималната - към 15°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, съобщи през днешния ден.бг.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде прохладно с плевел, по високите и открити елементи ураганен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

В четвъртък ще остане доста прохладно, със мощен, тук-там в Източна България и по северните скатове на планините - плевел. Ще бъде най-вече облачно. В Западна България и планините ще има и превалявания от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг, в обособени региони ще са обилни по количество. Доста топло за втората половина от януари с минимални температури сред 8° и 13° и оптимални - сред 15° и 20°.

В петък в цялата страна ще има превалявания, повече по количество и на повече места ще са в Западна и Южна България. В западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне леден въздух.

С понижението на температурите, по-късно денем и в по-ниските планински региони и високите полета дъждът ще минава в сняг. В Източна България ще продължи да духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър и там температурите ще останат над 10°, а преваляванията ще са слаби и на обособени места.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР