Днес спортната комисия към одобри две предложения, подпомагащи развитието на

...
Днес спортната комисия към одобри две предложения, подпомагащи развитието на
Коментари Харесай

Спортната комисия към СОС одобри проекти, подкрепящи спорта

Днес спортната комисия към утвърди две оферти, подпомагащи развиването на спорта в София, а точно:
Програмата за съфинансиране на, конгреси, акции начинания
Програмата за съфинансиране на спортни събития, конгреси, акции под патронажа на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура поддържа към този момент 8 години емблематични събития в региона на спорта и младежките действия.
За 2021 година Годишният проект на Програмата включва акции и начинания, разпределени в следните посоки:
Събития, проведени от Столична община, одобрени с Решения на СОС;
Церемонии във връзка отбелязването на годишнини;
Събития с импортирани претенции за съфинансиране по Програмата – семейства на интернационалните и национални конгреси и инициативи;
Участия на представителни тимове в интернационалните конгреси и акции.
Приоритети в Програмата за 2021 година са стипендии и награди на кмета, и по-конкретно:
Стипендии от кмета на Столична община за възпитаници, завоювали високи достижения в региона на спорта във връзка 17 май – Ден на Българския спорт;
Награда на Столична община за най-хубав млад академик на СУ „ Св. Климент Охридски ”;
Награда на кмета на град София за най - добър проучвателен план на НСА " Васил Левски " със важен обществено – публичен принос.
Стипендия на кмета на Столична община за възпитаник с изявени способности в категориите обучение, изкуство, спорт. Връчва се на публична гала - Годишни награди на Фондация " Енчо Керязов " за почитане на надарените деца на България
За 2021 година в Програмата са включени акции и конгреси във връзка отбелязването на годишнини и юбилеи:
200 година от рождението на Георги Раковски;
100 година от гибелта на Иван Вазов;
Мултилатерализмът „ 75 години Организация на обединените нации и 65 години България в Организация на обединените нации “.
През актуалната година София ще бъде хазаин на Световна купа по паркур, Международна научна конференция „ Сигурност, обучение, просвета, промишленост “, проведена от Асоциацията на спортните педагози на България, над 10 фестивали и събития със състезателен и учебен темперамент.
За 2021 година в Програмата са включени над 30 събития, начинания и конгреси с общ бюджет от 80 000 лв..
Програмата „ София – град на младите и дейните “
За първа година Столична община финансира в независима стратегия планове на юношески организации. Програмата е основана по самодейност на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура в сходство с визията за одобряване на София като град на младите, дейните, новаторските.
 Общината отпуска със 100 хиляди лева по-голям бюджет за културни събития в София Общината отпуска със 100 хиляди лева по-голям бюджет за културни събития в София
Столичният общински съвет утвърди Календара на културните събития на Столична община за 2021 година Средствата за него са в размер на 2 590...
Постъпиха планови оферти от 90 организации като огромен интерес демонстрираха просветителните институции, в това число професионални гимназии, училищен и студентски препоръки, районни администрации и юношески организации.
Бюджетът на Програмата е в размер на 150 000 лв., като препоръчаните за финансиране 27 плана обгръщат всички тематики в съответните Подпрограми:
Подпрограма „ Младите за София “ – 10 плана, в които се слага акцент на инициативността на училищен и студентски форми на самоуправление, на образования и основаване на мрежи за продан на познания и взаимопомощ, доброволчески начинания и образуване на умения на юношески водачи.
Подпрограма „ Моят град “ – 8 плана, в които се оферират за финансиране действия, свързани с емблематични юношески конгреси, фестивали и събития, свързани с културно-историческото завещание на града. Подпрограмата обгръща и благоприятни условия за разнородни действия през лятната почивка за младежите, както и юношески културни пространства за личностно и кариерно развиване.
Подпрограма „ Споделени пространства “ – 9 плана, с които младежите потвърждават ангажираността си към дела за помощ и поддръжка на хора в неравностойно състояние, както и начинания на неправителствени организации, реализиращи действия за младежи от рискови групи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР