Днес Софийският оперативен щаб ще обсъди дали градския транспорт в

...
Днес Софийският оперативен щаб ще обсъди дали градския транспорт в
Коментари Харесай

Решават днес за промяна в работното време на столичния градски транспорт

Днес Софийският действен щаб ще разиска дали градския превоз в столицата да работи с понижено работно време. Преди дни от Центъра за градска подвижност постъпи предложение сред 22.00 и 22.30 часа да бъдат последните курсове предвид на обстоятелството, че съвсем няма пътуващи.

" Пролетта, когато бяха затворени множеството заведения и нямаше пътуващи в късните часове, а множеството хора работеха от у дома, беше понижено работното време на градския превоз. В метрото да вземем за пример вечер от време на време на един трен се пада по един пасажер. В тази тежка финансова обстановка би трябвало да се съобразим с това. Ще го обсъдим през днешния ден този въпрос и ще решим ", уточни столичният кмет Йорданка Фандъкова пред публицисти в двора на 124-та детска градина. 

По думите й, зоните за платено паркиране ще работят, тъй като е обезпечена възможността за пътешестване в градския превоз. " Нямаме понижение денем на транспортни средства. Те пътуват обикновено при зимни условия. Пролетта, когато затворихме зоните, се получи доста огромно скупчване и това по-скоро попречи на живеещите и на хората, които търсят място за паркиране, в сравнение с да помогне ", добави тя. 

Кметът на София разгласи, че ще се наблюдават стриктно пазарите и базарите навън и в случай че имат консумация на място, те ще бъдат затворени. 

" Продължават засилените инспекции на Столична дирекция на вътрешните работи, РЗИ, Столичния инспекторат, общинска полиция и екипите на спешното звено на всички търговски обекти, които останаха да работят. Днес тези инспекции ще продължат ", уточни Фандъкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР