Днес Софийският градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото

...
Днес Софийският градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото
Коментари Харесай

Съдът с разпоредително заседание по делото за кражбата на лични данни от НАП

Днес Софийският градски съд ще организира разпоредително съвещание по делото за кражбата на персонални данни от Национална агенция за приходите, придобило популярност като „ НАПлийкс ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

В процеса за тероризъм подсъдимите ще са двама - Иван Тодоров и Кристиян Бойков.

На 15 юли 2019 година се схваща, че от масивите на Национална агенция за приходите са изтекли данните на общо 6 074 140 физически лица - 4 104 786 живи български и непознати жители, и 1 989 598 умряли. Малко по-късно бяха задържани притежателят на компанията за киберсигурност " ТАД Груп " Иван Тодоров и служителят му Кристиян Бойков. Те получиха обвинявания за кибертероризъм. Търговският шеф на сдружението Георги Янков беше притеглен към наказателна отговорност за подбуждане към хакерската офанзива. Янков обаче няма да се изправи пред съда. Досъдебното произвеждане против него беше прекъснато заради липса на доказателства.

Ако виновността на Тодоров и Бойков се потвърди в съда, ги заплашват от 5 до 15 години затвор.

В обвинителния акт е обяснено, че Тодоров и Бойков са направили закононарушение по глава Първа от Наказателен кодекс - " Престъпления срещу републиката ". И че всички закононарушения по тази глава имат " политическа цел или цел да засегне властта в републиката ". Според прокурора в кориците на делото има доказателства, от които да се направи извод, че активността на Бойков " е била ориентирана против открития с Конституцията публичен и държавен строй "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР