Днес Софийската градска прокуратура привлече в качеството на обвиняеми по

...
Днес Софийската градска прокуратура привлече в качеството на обвиняеми по
Коментари Харесай

Задържаха трима за отглеждане на наркотици в района на столичния квартал Надежда

Днес Софийската градска прокуратура притегли в качеството на обвинени по досъдебно произвеждане три лица – Ж. К., на 39 години, И. Б. на 38 години и тридесет и петгодишният Ц. С. за осъществени закононарушения от Наказателния кодекс.

В хода на следствието по делото са събрани доказателства за това, че тримата мъже нелегално държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции. В употребена от тях къща в региона на ж. к. " Надежда " в град София е бил открит коноп с общо тегло от към четири кг зелена маса.

До 22.09.2021 година Ж. К., И. Б. и Ц. С. са отглеждали 26 броя растения от рода на конопа в саксии в две пространства, построени в мазето, в нарушаване на разпоредбите, регламентирани със Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

В едното помещение били открити 16 броя саксии с растения с височина към метър, а във второто помещение – 10 броя саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с построено вентилационно съоръжение и инсталирани оранжерийни лампи.

Лицата са арестувани на място.

Извършени са обиски, претършуване и изземване във всички населявани от обвинените жилища. В същите са открити четири броя електронни везни, мобилни телефони, 14 броя цветни хапчета - амфетамин с общо тегло 5,26 г и бяло прахообразно вещество - кокаин с общо тегло 2,97 грама.

Двама от обвинените имат криминалистични регистрации за разнообразни незаконни действия.

С постановления на Софийската градска прокуратура е наложена мярка за неотклонение " гаранция в пари " по повод и на тримата обвинени.

Предстои назначение на физико-химична експертиза, разпити на очевидци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР