Днес служители на плевенската екоинспекция почистиха Скобелевия парк“. Акцията е

...
Днес служители на плевенската екоинспекция почистиха Скобелевия парк“. Акцията е
Коментари Харесай

Екипът на плевенската екоинспекция почисти „Скобелев парк“

Днес чиновници на плевенската екоинспекция почистиха „ Скобелевия парк “ . Акцията е част от самодейността на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ – „ Да сложим точка на замърсяването “ .

В самодейността взе участие и заместник-екоминистърът Петър Димитров . Акциите се организират по график, а към групите може да се включи всеки, който пожелае. Целта е с персонален образец , точно хората, които са виновни за използването на законовите разпореждания за опазването на околната среда, да привлекат почитатели към идеята.

Кампанията под управлението на Министерство на околната среда и водите стартира през февруари . Акциите ще продължат и през идващите месеци , съобщи заместник-министър Димитров, като напомни, че министерството и районните структури насочат апел към жителите за отговорно държание към околната среда като изхвърлят отпадъците си само на избраните за това места.

53 чувала с боклуци , най-много фасове, разнообразни опаковки, стъклени и текстилни, пластмасови шишета се събраха при почистването в „ Скобелев парк “.

Участниците в почистването припомниха, че при констатиране на нечисти сектори , би трябвало да бъдат сигнализирани съответната община или екоинспекция за местоположението им. Целта е да бъдат подхванати своевременни дейности по разчистване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР