Днес сложихме край на двойното качество на продукти и услуги

...
Днес сложихме край на двойното качество на продукти и услуги
Коментари Харесай

Момчил Неков: Единният европейски пазар е невъзможен при наличието на двойно качество и днес сложихме край на тази практика

„ Днес сложихме завършек на двойното качество на артикули и услуги на единния европейски пазар. Това беше дългогодишна моя, и на сътрудниците от Източна и Централна Европа, битка.
С това днешно гласоподаване ще прекратим селективното придвижване на артикули и услуги, което е резултат от предлагането им във вид „ Източна “ и във вид „ Западна “ Европа, и то ще стане свободно, каквото е планувано да бъде. “ Така разяснява през днешния ден Момчил Неков гласувания в последната сесия на този Европейски парламент отчет по отношение на по-доброто използване и модернизирането на разпоредбите за отбрана на потребителите в Европейски Съюз.

„ Оттук нататък процедурите по практическото използване на Директивата би трябвало да се задействат от органите посочени от страните членки в най-кратки периоди, с цел да могат да се ползват съответните ограничения против неточните компании “, съобщи евродепутатът. “Извоювахме и това да има санкция за закононарушителите с оптимален размер от най-малко 4% от годишния оборот на търговците. “, напомни още той.

„ Борбата против „ Европа на две скорости “ би трябвало да продължи и в идващия Европейски парламент, след повече от 10 години участие няма по какъв начин да се заблуждваме, че този проблем не съществува. Сега това е голяма победа за България, само че има още доста сфери, в които имаме работа. “, заключи Момчил Неков.

Момчил Неков беше българският докладчик и специфичен докладчик на Комисията по земеделие по тематиката „ Двоен стандарт “ в Екологичен потенциал. Работата му по казуса беше обвързвана с голям брой срещи с бизнеса и като цяло засегнатите страни, както в България, по този начин и в Европейски Съюз. През януари предходната година, в резултат на проведениете съвещания, Неков внесе в Екологичен потенциал единнно мнение по Доклада по отношение на двойното качество на продуктите на единния пазар, което беше основно и за приемането му от Европейския парламент на 13 септември 2018 година с болшинство.

Докладът по отношение на по-доброто използване и модернизирането на разпоредбите за отбрана на потребителите в Европейски Съюз беше гласуван през днешния ден надлежно с 474 гласа „ за “, 163 „ срещу “ и 14 „ въздържал се “.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР