Днес системата на МВР се раздели с един от най-колоритните

...
Днес системата на МВР се раздели с един от най-колоритните
Коментари Харесай

МВР се раздели с един от най-колоритните свои министри

Днес системата на Министерство на вътрешните работи се раздели с един от най-колоритните и словоохотливи свои министри. За близо година и четири месеца на поста на Валентин Радев му се наложи да се бори с разбивачи на банкомати, бегълци от пандиза, недоволни синдикати и непрекъснати течове през „ най-добре защитаваната сухопътна граница на Европейския съюз ”.
 
След себе си Радев оставя министерство, което по думите му вървяло в положителна посока, а някои от най-големите му проблеми си останаха съвсем позволени.
 Валентин Радев БГНЕС
Един от първите и най-големи проблеми, които преследваха Валентин Радев през целия му мандат, бяха разбивачите на банкомати. Първоначално той откри пропуски в работата им: " Бързо се учат нашите нарушители. Мога да кажа дори, че те не го вършат вярно. Няма да ги учим по какъв начин става това, само че към този момент виждам, че се учат. Мисля, че бързо ще се оправим с тези, които разрушават по този метод. И ние би трябвало да го създадем по-трудно и даже невероятно, несъмнено ".
 
Впоследствие Радев съзря обръщение в непрекъснатите кражби: " Те и предишния път взривиха. Видят ли празник, вършат нещо. Забележете, че те даже парите не са взели. Взривили са го, само че не са стигнали до парите. Или са някакви, които са некомпетентни и не желая да ги изучавам, по-добре да си останат такива. Като че ли някакъв знак! " -->
 Валентин Радев БГНЕС
Взривените банкомати скоро бяха изместени от непрекъснатите бягства от пандиза. На въпрос за избягали пандизчии дали съгласно него към момента са в страната? ", Валентин Радев дава отговор по този начин: " Не мога да мисля. Дали са у на сили не, доста бързо заградихме, дори в София ще ги хванем ".
 
През март рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха през централния вход на Софийския затвор. Според разкази на очевидци пандизчиите били гонени до последно единствено от чистачката на пандиза. Радев обаче разясни, че в гонитбата взел участие и общественият служащ Кръстьо: " Не е по този начин с тая чистачка. Всички го повтарят. Нека го обясня. Не е единствено тя, имало е обществен служащ, Кръстьо се споделя. Той бяга по левия тротоар, Пелов стреля против него, той се скрива зад дърво и вижда, че какво да направи повече там?! Няма нищо да се направи. Чистачката не осъзнава какво й се случва и бяга по пътя в действителност ".
 Валентин Радев БГНЕС
Междувременно вътрешният министър се сблъска и с непрекъснати течове през границата. През март съвсем цялостен аероплан с пасажери от Франция мина Летище " София " без никаква инспекция: " Звучи доста наивно. Единият отишъл да пуши, другият отишъл да се храни. Как по този начин седем плюс двама, плюс един.... Колко станаха? Девет души ги няма там и отворили две от малките врати. Тоя случай е едно петънце, което би трябвало да почистим бързо и да потвърдим на нашите сътрудници, че ние продължаваме както и до момента да охраняваме границите на Европейски Съюз ".
 
Междувременно на Радев му се постановяваше да показва и проблемите в системата на Министерство на вътрешните работи: " Едно от слабите звена е издирваческата активност. Те сами го споделят. Аз ги питах: вдигнете си ръката, кой от вас тук е като мен пенсионер? Има ли някой с опит? И единствено един подвигна ръка от цялото районно ръководство ".
 Валентин Радев БГНЕС
През целия си мандат Валентин Радев призоваваше хората да му подават сигнали за нередности на персоналния му профил във Facebook: " И тая заран получавам, те доста хора ми пишат на обществената мрежа, всичко е намерено в Министерство на вътрешните работи, пишат ми по този начин: " КАТ София е тотална вреда. Има стотици коли, опашка стига съвсем до " ГМ Димитров ", през задната уличка няма минаване. Чаках 30 минути блокиран там ". В постройката, където се вършат регистрации, там е един невисок таван, вътре ще се изподушат хората. Три опашки стоят без климатици ".
 
До последно Радев отхвърляше самичък да дава оценка за работата си: " Е, аз няма да си давам оценка дали се оправям или не, те оценките са си дадени от нашите сътрудници. Всички споделят, че се оправяме повече от добре. Дотук да спра, да не споделям чудесно ".
 Валентин Радев БГНЕС
Чуйте прикачения звуков файл
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР