Днес ще ви разкажа за един много светъл човек, посветил

...
Днес ще ви разкажа за един много светъл човек, посветил
Коментари Харесай

Бабини зъби (Демирбозан) – убиецът на холестериновите плаки

Днес ще ви опиша за един доста ярък човек, посветил последната трета от живота си на проучвания на потребното деяние на билката Tribulus terrestris, от хилядолетия известна измежду народа с имената бабини зъби, трабузан, демирбозан, кочи глави, чюнка.

Борис Николов е роден в гр.Петрич на 06.08.1922 година През пролетта на 1938 година тежко заболява от хемороиди и македонската знахарка баба Дивлевица му демонстрира билката “бабини зъби ” и му дава инструкции  как да подготви лековитата запарка.

Борис самичък набира тази билка и подготвя отварата от нея. Заболяването бързо отзвучава  Половин век по-късно той ще си спомни рецептата, с цел да помогне на собствен сътрудник и другар. По това време билката не била известна и не се продавала в билковите аптеки. При една своя командировка в гр.Сандански съумява да открие цяла ферма от тази билка на територията на учебно-опитно стопанство. Там познавали бабините зъби като рисков бурен, сразяващ всички култури, до които се приближи. Така той съумява да набере от тази билка и да излекува своя другар.

По това време бъдещият врач е чиновник в Министерство на просветата. Колегите демонстрират интерес към бабините зъби  и стават първите му пациенти. Следващите няколко години с отварата от нея съумява да излекува дископатии, коксартрози, гонартрози на свои другари, сътрудници, съседи и други Мълвата за лековитата билка се разнася и скоро пред дома му в столичния квартал „ Слатина ” стартират да се редят хора, на които обичайна медицина не е помогнала.

При едно бране на череши през 1963 година се случва по този начин, че клонът на който е бил стъпил се счупва и той пада на земята, натъртвайки целия си тил. Тогава бързо му минало, само че след към десетина години почнал да се схваща и почувдствал болки по целия си гръбначен дирек. Към тези болежки се прибавили и исхемична болест на сърцето, подути колене и глезени  стави. Трудно изкачвал стълбите, а бил единствено на 53 година Забелязал също, че почнал доста да не помни и Алцхаймера бил в ход. Тогава Николов взема решение да опита въздействието на отварата и върху себе си и ето какво споделя за резултатите от своето лекуване: “Получих щедро уриниране, болките, които имах  в сърдечната област отзвучаха, сърцето стартира да пулсира ритмично и гладко. Отоците от  коленете и глезени стави изчезнаха. Почувствах се като елементарен човек. Тогава си споделих, че ще пребивавам минимум още 20 година Много е мъчно това да се повярва, само че човек може да го разбере единствено, в случай че го е претърпял. ”

Тогава взема решение, че би трябвало да направи всичко допустимо водния извлек от тази билка   да стигне до повече страдащи  хора. Така той основава своя първи препарат от тази билка и го назовава “Боралин 1 ”. През 1993 година получава едно от първите разрешителни за упражняване, издадено от тогавашното МНЗ. С времето фитотерапевтът усъвършенства екстракта и създава технология за оптимално добиване на целебните съставки. Експериментира с разнообразни водни извлеци, като към силата на Tribulus terrestris прибавя и други билки. Така се утвърждават питателните добавки от серията „ Боралин ”-Боралин 1, Боралин 3, Боралин 4(80% бабини зъби и 20% жълт кантарион), Боралин 5(80% бабини зъби, 10%   глог и 10%  магарешки бодил), Боралин 8 (80% бабини зъби и 20 %  глухарче). Продават се все още в билкови аптеки, здравни магазини, дрогерии и други

В началото на 90-те година на предишния век, ИСУЛ и Авиационно медицинският институт към ВМА правят клинични тествания на препаратите от серията   “Боралин ”, които потвърждават ефикасността и сигурността им. Установено е неповторимото им свойство да разграждат холестериновите плаки, които стоят в основата на доста болести. Резултатите удостоверяват изключителното свойство на Боралин да повлиява необятен кръг заболявания, в основата на които стои проблем с оросяването или хронична зараза.

През 1985 година двама американски учени-д-р Браун и доктор Голдщайн получиха Нобелова премия по тази причина, че съумяха да потвърдят по какъв начин става образуването на холестерола, неговите функционалности в човешкото тяло  и следствията от него. Накратко те са разкрили, че основно от животинските мазнини се образува в човешките кафези високоплътен  холестерол (добър холестерол), който при обмяната в клетките се трансформира в нископлътен, а той от своя страна се трансформира в  много нископлътен (лош холестерол). Те се намират по едно и също време в кръвта, която ги транспортира до човешките органи. Лошият холестерол, заради ниската си компактност, може да излиза отвън клетъчните мембрани, откъдето постъпва в кръвта. Срещайки калций той кристализира и образува холестеринови плаки. Тези микро-плаки се наслояват по стените на кръвоносната система, най-често в артериите и могат да  предизвикват инфаркт. Особено рисково е когато се настанят в мозъчните кръвоносни съдове-това води до инсулт.  Настаняват се и в меките тъкани-мускули, сухожилия, жлези(панкреаса, надбъбречна, простатна и млечните). Това предизвиква куп болести,  защото клетките, в които също могат да се образуват тези плаки, стават нископроходими с лимитирано кръвооросяване и те започват да боледуват. Също по този начин при контузии изначало се образува дребен шип, който съставлява също холестериново образувание, а след това към него стартира да кристализират още плаки, той последователно израства и затиска нервите. Така ставите стават все по-малко преносими, подути и мъчителни.

До скоро се вярваше, че това е необратим развой, само че този заслужен мъж Борис Николов, взаимно със цяло съзвездие от наши доста положителни учени, открили и клинично потвърдили, че получения по специфична технология  воден извлек от билката бабини зъби-Боралин отстранява тези плаки и те се разграждат на съответните им части-много нископлътен холестерол и калций. Така ставите/тъканите се освобождават и стартира естественото им кръвоснабдяване, а болките доста бързо утихват.

Установено е също, че препаратите от серията  “Боралин ” сполучливо се оправят с нахлуващите по разнообразни пътища у нас болестотворни микроорганизми, бактерии и прочие Всички препарати от серията “Боралин ” имат свойството да почистват холестероловите плаки и да възстановяват равнището на триглицеридите в кръвта. Това се дължи на фуростаноловите сапонини, които са фармакологично най-важното вещество от състава на Tribulus terrestris. Комбинацията с други билки ускорява въздействието им по отношение на необятен кръг болести. Съответният номер Боралин се предлага съгласно съпътстващите недоволства. При неявяване на такива, лечението се организира с Боралин-4.


Тези  изследвания Николов разгласява в книга- “Растението палач на холестериновите плаки ” (ИК „ Български публицист ” 2006).  Там в детайли е разказано как  препаратите от серията “Боралин ” влияят на мозъчни, гръбначни и неврологични болести, възстановяват размерите на простатната жлеза, ускоряват потентността и фертилността и тушират инфектиране на панкреаса. Така например  сърдечно заболели, хипертоници и застрашени от тромбофлебит усъвършенстват положението си след курс с Боралин-5. Пациенти, за които решението е било изкуствена става, са възстановявали подвижността си, с помощта на Боралин-8. Обяснено е, че препаратите могат да се ползват и профилактично. Повече за тяхните свойства и приложимост вижте тук.

Който има интерес може да си изтегли неговата книга от горепосочения уебсайт.

По-късно Борис Николов  решава да  открие част от тайните на своите предписания и разгласява в пресата банален вид на “Боралин ”, като чай от Tribulus terrestris, който всеки нуждаещ се би могъл да подготви в домашни условия. Ето неговата рецепта:

Необходими артикули и материали:

5 супени лъжици(25 гр.) ситно нарязана билка бабини зъби; 1 литър вода;Филтърна хартия-продава се във тип на фунийки, както и специфични цедки за тях в огромните търговски вериги.

Начин на подготвяне:

Варете билката 1 час в затрупан съд, на спокоен огън-леко да къкри.
Оставете да престои едно денонощие, след което се я прецедете двукратно през филтърна хартия.

Внимавайте да не паднат трънчета!!!!Те могат да бъдат доста рискови, в случай че попаднат в меките тъкани на хранопровод, корем и така нататък Казват, че шипчетата от плодовете на билката могат да спукат автомобилна гума.
Полученият съсредоточен чай долейте с вода до 1 литър. Извлекът не е резистентен, особено  в топло време, по тази причина доста е значимо да се съхранява в ледник. По този мотив внукът на Борис Николов в коментар №9 на постинга ни поучава за следното: “можете да стабилизирате и овкусите отварата с лимонена киселина на върха на чаена лъжичка – към 1 грам за литър. Така може да изкара до 1 месец в хладилника и… няколко часа в жегата отвън него. ”

Приемайте по следната скица, заран, обед вечер, след хранене:

1 ден – по 3 супени лъжици или 30 мл

2 ден – по 4 супени лъжици или 40 мл

3-7 ден – по 5 супени лъжици или 50 мл

Направете 10 дни отмора и по-късно още веднъж по същата скица.  За оптимален резултат се предлага 4 такива курса през период за отмора сред тях от 10 дни. След 1-2 месеца пауза може да се повтори схемата. За профилактичен банкет са задоволителни три курса годишно с период за отмора сред тях от 10 дни.

Внимание: Това е доста мощна билка и дозата би трябвало да се съблюдава прецизно. По време на приема й не трябва да се използва алкохол, тъй като той понижава нейното деяние. Билката се бере през първата половина на септември, когато плодовете й са добре узрели, дружно с корена.

Въпреки че тази рецепта придобива огромна популярност посредством медиите, потокът пациенти пред кабинета му не стопира. Лечителят продължава да приема по график до последния си ден 18 VII 2009, когато след безразсъден битов случай той си отива от този свят на 87 годишна възраст, в чудесно здраве. Днес фамилната компания “Боралин ” ООД и Фондация “Боралин – живот за всеки ” не престават неговото дело.

Борис Николов е човек-космополит. За него не е било задоволително да оправи личните си болежки, само че и да бъде потребен на другите хора. Той има огромно сърце, нещо което е прекомерно дефицитно през днешния ден. Много хора не се замислят върху личното си здраве, камо ли да оказват помощ на ближните си. Самият факт, че е съумял в тези смутни времена-началото на прехода, да провежда нашия теоретичен капацитет и да го впрегне в научни проучвания на свойствата на тази билка си е цялостен героизъм. Успял е да ги заинтригува и да завоюва доверието им, давате ли си сметка какъв брой хора могат да създадат това?

Наистина му се удивлявам, тъпо че при такова положително здраве е умрял от битов случай. Така му е било писано, споделят, че като ти пристигна времето все нещо ще се случи, с цел да си заминеш. Хубаво е, че до последния си час е бил на крайници и потребен за всички. Имал е почтени старини и в действителност какви старини са това – до последно е бил едно работещо огромно момче със необятно сърце, което е побирало болките на всички хора към себе си. Успявал е да им даде нов живот без болежка и е бил благополучен от това.

За неговия внук Юлиян, с който скоро имах удоволствието да беседвам,  мога да кажа, че е заслужен правоприемник на своя дядо. Не единствено е съумял е да разбере смисъла на това изобретение, само че е доразвил идеите му и траял неговото дело посредством активността на компанията “Боралин ” и Фондация “Боралин – живот за всеки ”.
Фондацията е записана през 2007 година, с цел да подкрепя активността на Борис Николов, а след неговата гибел коментира завещаните от него предписания. За тази цел, на доброволни начала, поддържа телефонна линия за съвещания по отношение на приготвянето на чай от бабини зъби в работни дни – номер 02/8716070 между 10 и 18 ч.

Друг план на Фондация “Боралин-живот за всеки ” е издаването на фитотерапевтичен указател, включващ разнородни предписания, който ще бъде подарен на всеки практикуващ доктор в страната. Идеята е да се насърчи предписването на редом билково лекуване, дружно с медикаментозното. Предвижда се енциклопедията да бъде предлагана за свободна продажба, както и в Интернет.  При триумф, планът ще излезе и отвън България. За да превърнет тази концепция в общонародно дело, приканват  се читателите да изпращат изпитани предписания на адреса на фондацията  в Интернет: [email protected]

След преценка на редакторите, предлаганите предписания ще могат да бъдат клинично тествани и включени в справочника.

На посочената нагоре телефонна линия постоянно дежури внукът му Юлиян Николов и дава съвещания. Според неговите думи, той е бил първото опитно зайче на дядо си, само че му е признателен, че с отварата от тази билка го е излекувал от далекогледство и многостранен синозит, капвайки му от нея в очите и носа. Разказа ми още, че продължава производството на препаратите  “Боралин ”, серия 4, 5 и 8, а скоро ще пуснат и позабравената серия 3 за мъчно зарастващи рани. Те се приготвяли в специфична и доста скъпо-струваща инсталация, която се намира на територията на Българска академия на науките.Тези дни той си направи блог тук и евентуално скоро сам ще ни опише по-подробно за това.

Сигурна съм, че дядо му го гледа в този момент от някой успореден свят и му се радва. Днес (18.07) се навършват 3 година от гибелта му и този постинг е в негова чест. Поклон пред светлата му памет!!!

Последните две фотоси са от архива на Юлиян Николов.

Който желае да си направи информация за друга билка, може да потърси тук:

Инфо: diana

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР