Днес ще поискаме да стартира процедурата за избор на Инспекторат

...
Днес ще поискаме да стартира процедурата за избор на Инспекторат
Коментари Харесай

Пеевски възмутен от случката с Дебора и Инспектората към ВСС Ще го сменя!

Днес ще желаяме да започва процедурата за избор на Инспекторат към Висшия правосъден съвет (ВСС), тъй като съм засегнат от техните дейности по отношение на случая в Стара Загора ".

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той разяснява, че е получил отговор от инспектората по какъв начин нищо не могат да създадат и по какъв начин нищо не е нарушено. Този случай на домашно принуждение провокира митинги в цялата страна.

" Вие като видяхте това момиче, има ли нарушавания? Възмутително е, през днешния ден ще желаеме старта ", разяснява Пеевски.

Мандатът на Инспектората на Висш съдебен съвет изтече още през 2020 година, само че актуалният му състав продължава да работи откакто Конституционният съд се произнесе, че членовете му ще продължат да извършват функционалностите си до избиране от Народното събрание на основен контрольор, надлежно на инспектори. Досега от ръководещото болшинство и Движение за права и свободи не са представяли позиция какво би трябвало да се случи с инспектората поради идните промени в Конституцията. Единствената поръчка е по отношение на състава на Висшия правосъден съвет, за който бе решено, че ще бъде сменен едвам след измененията в главния закон.

Относно измененията в Конституцията, депутатът уточни, че ще бъдат признати всички промени, които се оферират на първо четене.

" Между първо и второ четене ще вършим всички промени. Нека да приемем на първо четене, въпреки всичко да не торпилираме решението на залата и по-късно ще беседваме ", добави Пеевски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР