Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен

...
Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен
Коментари Харесай

НИМХ-Варна обеща слънце и затопляне днес

Днес ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Ще проникне по-топъл въздух и дневните температури сензитивно се покачат – оптималните ще са сред 7 и 12, за Варна към 11 градуса. Вълнение 2-3 бала, в намерено море 3-4 бала. Температура на морската вода сред 6 и 8 градуса. Това планува прогнозата на дежурния синоптик в НИМХ-Варна Любомир Маджаров.

Ето и прогнозата за страната:

В  четвъртък през по-голямата част от деня, ще е най-вече слънчево. Минималните температури ще са от минус 7° до минус 2°, за София - към минус 4°, заяви дежурната синоптичка от Национален институт по метеорология и хидрология Евгения Егова.

Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България сдържан вятър от запад-югозапад. Дневните температури сензитивно ще се покачат и оптималните ще са сред 6° и 11°, за София - към 8°.

Вечерта и през нощта против петък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и в Западна България ще превали, изначало дъжд, който бързо ще премине в сняг.

Над планините ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е мощен, от запад-северозапад, вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

В петък по преминаващия леден атмосферен фронт превалявания от сняг ще има и тук-там в Южна и Източна България, по-съществени като количество в планините на Югозападна България. С сдържан до мощен вятър от северозапад ще продължи да нахлува леден въздух.

През почивните дни ще бъде прохладно и студено. Облачността ще е променлива, в неделя по-често забележителна. Ще има и валежи от сняг, в събота на обособени места в планинските и източните региони, в неделя - на повече места в северозападната половина от страната.

Минималните температури в множеството места ще са сред минус 8° и минус 3°, оптималните - близки до нулата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР