Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения

...
Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения
Коментари Харесай

Слънчево и необичайно топло време за Коледа

Днес ще бъде най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността.

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад. Дневните температури ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 11° и 16°, в София – към 12°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра – към 3°.

Във вторник вятърът ще отслабне, в по-голямата част от страната и ще стихне. В планините и планинските региони ще бъде слънчево и относително топло. На места в равнинната част от страната ще има условия за формиране на мъгли и ниска облачност, там и дневните температури ще се задържат по-ниски – до 7-8°. В сряда ще се появи вятър от юг-югозапад, през втората половина от деня ще се усили, повече в Източна България. От запад ще се заоблачи. В четвъртък и петък ще доминира облачно време. През първия ден в източните региони вятърът ще е към момента от юг, температурите – високи. На обособени места в страната, с по-голяма възможност в Южна България ще превали слаб дъжд, а в петък ще превали на повече места, изначало дъжд, който с увеличаване напразно от запад-северозапад, в планинските региони и тук-там в Лудогорието, ще премине в сняг. В събота ще е прохладно, облачността от запад краткотрайно ще се раздра. Ще се намалят температурите и в Източна България, където към момента е допустимо да превалява, дъжд и сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР