Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна и

...
Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна и
Коментари Харесай

Времето: Топло и отново дъждовно

Днес ще бъде най-вече слънчево. След обяд над Северна и Западна България още веднъж ще се заоблачи и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици и краткотрайни усилвания напразно. Ще е топло, след обяд в равнините - горещо с оптимални температури сред 29 и 34 градуса, в София – 29.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с присъщия бриз. Максималните температури на въздуха ще са 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд, основно над масивите в Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от изток. Максимална температура на височина 1200 метра към 19, на 2000 метра - към 13 градуса.

Продължителността на деня е 15,19 ч.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за юни - ще стартира да се намалява.

В петък и събота, под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт, изначало в северозападната половина от страната, а през втория ден в източните и южните региони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони по преминаващия фронт преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Очакват се градушки.

С повече слънчеви часове и с високи температури ще бъде в петък в югоизточната половина от страната. С увеличаване напразно от северозапад в събота, в Източна България - и от север, температурите ще се намалят доста с 5 до 7 градуса и оптималните ще са сред 21 и 26 градуса.

В неделя ще бъде хладно, ще има променлива, в следобедните часове по-често забележителна облачност и тук-там ще превали дъжд, в югозападните региони са вероятни по-съществени количества. Температурите едва ще се покачат, само че ще останат под 30 градуса.

През първата половина от идната седмица въздушната маса ще е неустойчива. На места още веднъж ще има краткотрайни превалявания, с по-голяма възможност в западната половина от страната. Температурите едва ще се покачат, като в Западна България ще останат малко под нормите за края на юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР