Днес се проведе церемония по официално подаване на заявление на

...
Днес се проведе церемония по официално подаване на заявление на
Коментари Харесай

Официално: Косово подаде молба за членство в ЕС

Днес се организира гала по публично подаване на заявление на Косово за участие в Европейския съюз , написа косовският „ Телеграфи “.
На церемонията по подписването участваха президентът на Република Косово Вьоса Османи, ръководителят на Народното събрание Глаук Конюфца и министър-председателят Албин Курти.

Преди няколко месеца Косово кандидатства за участие в Съвета на Европа.

Премиерът на Косово Албин Курти удостовери през вчерашния ден, че молбата за участие на Косово в Европейски Съюз ще бъде подадена тази седмица. Той сподели, че " пристигнало е времето публично да превърнем статуса на евентуален претендент в претендент за участие ", цитира “KoSSev “.

Преди оповестеното внасяне на настояването, Курти насочи обръщение към непризналите Косово членки на Европейски Съюз, че " даването на кандидатски статут на Косово е единствено началото на пътя към пълноправно участие ".

Отправянето на настояването от страна на Прищина през тази седмица в действителност бе оповестено първо от формалния Белград. За това приказваха предходните дни сръбският президент и министърът на външните работи Ивица Дачич. В понеделник Дачич сподели, че Сърбия работи, с цел да подсигурява, че страните от Европейски Съюз, които не са признали Косово, ще оспорят кандидатурата на Прищина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР