Днес се очаква да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив

...
Днес се очаква да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив
Коментари Харесай

Днес трябва да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив ще поиска удължаване на срока на задържане на д-р Иван Димитров

Днес се чака да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив ще внесе искане до съда за удължение периода на задържане на доктор Иван Димитров. Медикът е упрекнат за гибелта на престъпно проявен мъж, който влезе в дома на лекаря в края на предходната седмица за кражба.

Наложената от прокуратурата 72-часова мярка за задържане на Иван Димитров изтича довечера в 17:30 ч., сподели юристът му Георги Кутрянски:

" Трябва да се вземе решение дали ще бъде поискано непрекъснато задържане под стража, а то се прави от прокурора до съда. Ако такова не бъде направено, след 17:30 ч. клиентът ми би трябвало да бъде освободен. "

За същия час е плануван и следващият митинг в Пловдив в поддръжка на доктор Димитров. Участниците в митинга са безапелационни, че медикът би трябвало да бъде освободен, тъй като с дейностите си е защитил своето семейство. Те упорстват и за приемането на законови промени, регламентиращи правото на самоотбрана. Досега от прокуратурата и полицията се въздържат от коментар по случая, предизвикал публично напрежение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР