Днес се навършват три години от смъртта на блестящия Милен

...
Днес се навършват три години от смъртта на блестящия Милен
Коментари Харесай

Три години без Милен Цветков - все още боли, а възмездието е мираж!

Днес се навършват три години от гибелта на блестящия Милен Цветков, който почина в тежка злополука на 19 април 2020 година, откакто джип, ръководен от Кристиан Николов, се вряза в колата му.

Три години минаха, само че болката не отшумява, а възмездието към момента е мираж. Да, при започване на март 2022 година Софийски градски съд постанови 9 години затвор за Кристиан Николов и лишаване на книжката му за период от 10 години. Той бе наказан за причиняване на гибел по несъобразителност.

Присъдата провокира мощно публично възмущение, хората и околните на журналиста останаха с чувството, че справедливостта не спечелва.  Решението на съда беше обжалвано както от причинителя на жестокото закононарушение, по този начин и от околните на убития публицист.



Трагичният случай, при който 23-годишният Николов под въздействието на три типа опиати опустоши с колата си автомобила на Цветков, се случи наоколо до столичен мол. Секунди са били определящи, с цел да няма доста повече почтени жертви. Журналистът получава доста тежки контузии и издъхва по пътя за болничното заведение. Николов не му е оказал помощ, както той твърди, се открива в хода на делото от свидетелски показания. Ние продължаваме да се молим справедливостта да спечелва и причинителят да понесе наказването, което заслужава. Защото е значимо тъкмо това дело да не е следващото опорочено.

Затова и през днешния ден, тъкмо 3 години по-късно, на бул. " Черни връх ", където Милен пое последната си глътка въздух, ще бъде почетена паметта му, заяви Миролюба Бенатова в обществените мрежи:

" З години откогато Милен Цветков бе погубен до момента в който чака да светне зелено.
Не потегли повече.
Остана на кръстовището на бул. " Черни връх ".
Днес в 13 часа ще го почетем там.
Защото помним.
Елате да си спомним дружно. ", написа тя преди минути. 



Милен Цветков е първият водещ на утринния блок на NOVA „ Здравей, България " и първият български публицист, отворил телефонна линия за феновете, непосредствено в телевизионния ефир. 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР