Днес се навършват точно осем месеца от пълномащабната война. Какво

...
Днес се навършват точно осем месеца от пълномащабната война. Какво
Коментари Харесай

8 месеца война: Украйна разбива т.нар. втора армия в света, Русия все повече се превръща в пешка

Днес се навършват тъкмо осем месеца от пълномащабната война. Какво е реализирано през това време? Защитихме независимостта на страната ни и Русия не може да промени това. Стъпка по стъпка освобождаваме украинска земя. Сега звучат Донбас, Харковска област, Херсонска област. Но ще звучат и Запорожска област, и Крим: ще пристигна време и цяла Украйна ще бъде свободна.

Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във Facebook посредством видеообръщение във връзка навършването на 8 месеца от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, представен от. 

" Украйна разрушава по този начин наречената втора войска в света и занапред нататък Русия ще бъде единствено пешка. Те (руснаците - бел. ред.) просят нещо в Иран, пробват се да изтръгнат нещо от западните страни - измислят всякакви нелепости за Украйна, сплашват, мамят... ", добавя Зеленски. 

Според него в никакъв случай повече Русия няма да бъде индивид, който може да диктува нещо на някого: " Тя към този момент няма капацитет да диктува. Светът го вижда. Сега съветският капацитет се пропилява за това безумство - за война против нашата страна и целия свободен свят ".

" Имало е газово въздействие - не. Имало е военно въздействие - то се изпарява. Имаше политическа тежест - в този момент е в непрекъснато възходящата изолираност. Имаше идеологическа упоритост - в този момент е просто омерзение ", добавя украинският президент. 

Според него това е доста значима смяна на конфигурацията: колкото повече от капацитета си Русия ще загуби в този момент, толкоз повече действителна независимост ще получат всички нации, както близо, по този начин и вътре в Русия. " Украйна - преди всичко ", споделя още той.

Междувременно украинската войска разгласи, че е изтласкала съветските сили от четири села в североизточната част на страната, където контранастъплението към този момент ѝ разреши да си върне хиляди квадратни километри територия през предишния месец.

" Благодарение на сполучливите интервенции нашите войски изтласкаха врага от обитаемоте места Кармазиновка, Мясожаровка и Невское в Луганска област и Новосадово в Донецка област ", заяви украинският общоприет щаб във Facebook. 

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР