Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и

...
Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и
Коментари Харесай

Отварят филиал на Ермитажа в Москва до 2024 год.

Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се съпоставят единствено нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 произведения на изкуството от разнообразни столетия, страни и нации, представящи международната просвета от няколко хилядолетия до наши дни. Всяка година той е посещаван от близо 4 000 000 души.

Именно за това е същинска вест построяването на московския клон на държавния музей Ермитаж на територията на някогашната индустриална зона на завода. А. И. Лихачов (ЗИЛ), в центъра на жилищния квартал ЗИЛАРТ. Проектът би трябвало да бъде приключен през 2024 година, след отсрочване на първичния период, който беше тази година. Това оповестява уебсайтът на кмета на Москва. Филиалът, който е планиран от създателя на архитектурното бюро Asymptote Architecture -Хани Рашид, ще работи като музей за модерно изкуство, представящ огромният план „ Ермитаж 20/21 ", стартиран преди няколко години.



„ Сградата дава обещание да бъде неповторима в доста връзки, само че фасадната й структура заслужава особено внимание. Тя ще бъде окачена на специфична железна рамка от кухи профили, която ще пази от слънчева светлина и ще разреши да се излагат предмети на изкуството в открити галерии, без заплахата да бъдат изложени на нездравословните слънчеви лъчи ", споделя Анастасия Пятова, председателката на„ Москомстройинвест ".

Както се оповестява, всеки детайл ще бъде ситуиран в стая с най-подходящото осветяване особено за него. В закритите галерии с прозорци те ще слагат предмети на изкуството, по време на чието основаване са употребявали маслени бои, кожа или дърво. В закритите галерии без прозорци ще бъдат изложени фотоси, тъкани и хартиени предмети на изкуството. На намерено ще бъдат сложени творби от камък, керамика и метал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР