“Днес съм тук, воден от дълбокото си преклонение пред всички

...
“Днес съм тук, воден от дълбокото си преклонение пред всички
Коментари Харесай

Президентът: Без лекарите останалите обществени сфери нямат развитие

“Днес съм тук, воден от дълбокото си поклонение пред всички вас. Вие, лекарите, сте посветили живота си на най-сложната сфера. Вие притежавате най-важните човешки полезности, тъй като без вас няма по какъв начин да се развива всяка друга социална сфера ".

Това съобщи президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на премията “Лекар на годината ” за 2022 година

“COVID пандемията ни сложи в обстановка да преосмислим своето здраве и отношение към нас самите ”, сподели още Радев и посочи, че би трябвало да се работи повече по " Плана за възобновяване и резистентност ", защото имаме малко време за реализацията му.

“Трябва да имаме ясни правила, които да работят в интерес на жителите, да имаме нова инсталация, такава експедитивност, посредством която Бързата помощ да доближава до всеки човек. Трябва да се развие нова система за профилактика, диагностика и предварителна защита, с цел да не се прибягва до потребността от редица визити в лечебните заведения ”, добави още президентът. 

С награди “Лекар на годината “ в категориите “Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “ и „ Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники “ от Българския лекарски съюз бяха удостоени проф. доктор Константин Чернев, д.м.н.- един от най-известните хепатогастроентеролози в страната и шеф на Клиниката по вътрешни заболявания и хепатогастроентерология в УМБАЛ „ Софиямед “ и доцент Теодор Атанасов, д.м., шеф на Клиниката по лапароскопска хирургия в УМБАЛ „ Софиямед “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР