Днес съдът в САЩ трябваше да произнесе присъдата срещу Майкъл

...
Днес съдът в САЩ трябваше да произнесе присъдата срещу Майкъл
Коментари Харесай

Отложиха присъдата на бившият съветник на Тръмп Майкъл Флин

Днес съдът в Съединени американски щати трябваше да произнесе присъдата против Майкъл Флин, някогашен консултант по национална сигурност на Доналд Тръмп. Той напусна поста си при започване на 2016 година поради обвинявания в чести контакти с посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляков.

Процесът стартира, само че внезапни думи на съдията Съливан, нарекъл Флин " Изменник на Родината ", провокираха спиране, поискано от юристите на някогашния консултант на Тръмп. След това Съливан предизвести, че в случай че произнесе присъда през днешния ден, не може да подсигурява, че тя няма да е ефикасна. Той сподели още, че е погнусен от държанието на подсъдимия и го дефинира като " углавно закононарушение ", заяви " Гласът на Америка ".

След 20 минути съвещанието бе възобновено, само че поради тези думи на арбитър Съливан, юристите желаеха отсрочване на произнасянето на присъдата. Това бе признато и идващото съвещание за изговаряне на присъдата ще се състои на 13 март.

Когато Флин напусна залата на съда, извън го чакаха стачкуващи, които скандираха " Затворете този изменник ". Журналисти съумяха да поговорят с Флин и го попитаха по какъв начин ще разяснява думите на съдията за неговото изменничество. " А вие по какъв начин бихте реагирали, в случай че вашия татко някой го назова изменник ", отговори някогашният консултант на Тръмп.

Флин призна, че е излъгал при разпит във ФБР за срещите си с съветския дипломат, които са били чести преди изборите за президент на Съединени американски щати. Той оказа цялостно съдействие на следствието на прокурор Милър за съветската връзка в тези избори и по тази причина се надяваше да не бъде наказан да лежи в пандиза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР