Днес са подадени общо 25 сигнала за спасителни дейности. В

...
Днес са подадени общо 25 сигнала за спасителни дейности. В
Коментари Харесай

Порой Удави София! Пловдив Е Под Вода!

Днес са подадени общо 25 сигнала за избавителни действия. В по-голямата част от случаите пожарните екипи са отстранили паднали дървета или огромни клони.

Към 14.30 часа през днешния ден е открито преливане на един от язовирите в землището на с. Ракита от придошлите води. В резултат на подхванатата бърза реакция на локалната власт, дружно с противопожарните и полицейските екипи, обстановката на този стадий е нормализирана, водното равнище е спаднало. Осигурено е непрестанно наблюдаване на място. Според проекта за деяние кметовете са осведомени за обстановката жителите на околните села Садово и Крушовица.

Улици в центъра на Пловдив се наводниха след късия, само че мощен проливен дъжд, който се изля като из ведро над града следобяд. Тъмни облаци надвиснаха от запад за секунди стихията връхлетя града. Стихията последователно отслабна, само че продължава да вали по-слаб дъжд, съпроводен с вятър и гръмотевици.Допреди няколко часа количеството превалявания беше 17 литра на м2.

През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно и с спирания преваляванията ще продължат, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. На места основно в Западна и Централна България ще са със обилни количества. Ще има и гръмотевична активност. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Остава хладно с оптимални температури най-вече сред 22° и 27°.

В планините ще е облачно и дъждовно. Върховете постоянно ще са в мъгла. Главно в следобедните часове и вечерта ще се развият и гръмотевични стихии. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, в източните масиви - от югоизток. Хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра - към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще има валежи. Ще духа слаб до сдържан вятър от север и от североизток. Максималната температура на въздуха ще е 24-26°, почти колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР