Днес президентът Румен Радев, освен със странните си икономически изказвания

...
Днес президентът Румен Радев, освен със странните си икономически изказвания
Коментари Харесай

Рекламно лице на "Лукойл" ли е Румен Радев?

Днес президентът Румен Радев, с изключение на със странните си стопански изявления се открои и с един гаф, който никой различен държавен глава не си е разрешавал да прави. Той похвали цените на горивата, които от една година са съвсем непостижими за елементарния жител. Освен това цитира компания, която е монополист на българския пазар за горива, печели милиарди, и която до през вчерашния ден не плащаше налог облага в българската хазна.
 
Накрая той поздрави служебното държавно управление за преодоляване на инфлацията, без то да е подхванало съвсем никакви ограничения за месецът, от както е на власт. " Бензинът към този момент е под 3 лв. на бензиностанциите. Намаляването на горивата и на цената на газа за идващия месец с 30% са действителни резултати, реализирани с старания и доста работа " сподели Радев, запитан за резултатите от срещата му с представители на " Лукойл ", извършена преди два дни.
 
 Актуалните цени на Лукойл в Пловдив - 10.09.2022г. Актуалните цени на Лукойл в Пловдив - 10.09.2022г. Източник: Дебати
Решихме  да проверим какви в действителност са цените, които предлага " Лукойл " през днешния ден и те са следните:
А95 – 2.99 лева
100 – 3.38 лева
DIESEL – 3.22 лева
DIESEL+ – 3.58 лева
LPG – 1.08 лева
 
Да, в действителност бензинът А95 е паднал под 3 лв., само че единствено с една стотинка. Дизелът все  още е на цена от над 3 лв.. Не излиза наяве дали с изявлението си Радев има поради цените след отстъпката от 25 стотинки. Не се знае и каква ще бъде цената на горивата на следващия ден или идващия месец.
 
Така че е пресилено да се приказва за понижаване на цените. За преодоляване на инфлацията пък и дума не може да става. Недопустимо е президент да прави реклама на компания, която тази година за първи път заплати налог облага в България. Преди това дълги години приходи за облага от компанията в българската хазна просто не влизаха. А парите, извоювани в България, отиваха в Русия.
 
Източник: Цветелина Лазарова, " Дебати "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР