Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно

...
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно
Коментари Харесай

Температурите падат днес

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, краткотрайно мощен и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще продължи да се усилва и след обяд над цялата страна към този момент ще е най-вече облачно. На доста места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в западните региони. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 25° и 30°, тук-там в Западна България по-ниски, в София - към 21°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и денем ще се задържи съвсем без смяна.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, след обяд с валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, който по здрач ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно, на доста места ще превали и прегърми. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан и мощен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се намалят, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 10°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР