Днес предстои да се изтегли жребият за квалификациите за Евро

...
Днес предстои да се изтегли жребият за квалификациите за Евро
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България очаква да научи съперниците си по пътя към Евро 2024

Днес следва да се изтегли жребият за квалификациите за Евро 2024 в Германия. Събитието ще се състои в град Франкфурт и ще стартира в 13:00 часа. Участие в него ще вземат 53 тима измежду които е и националният ни, който чака да научи потенциалните си съперници по пътя към форума.

За първи път Русия няма право да взе участие поради глобите наложени на страната вследствие от военната нашествието в Украйна. Германия е хазаин на шампионата и се класира автоматизирано на финалите, което значи, че също няма да е част от жребия.

Поради политически аргументи някои тимове не може да се изправят един против различен. Това са Армения и Азербайджан, Беларус и Украйна, Гибралтар и Испания, Косово и Босна и Херцеговина, както и Косово и Сърбия.

Тимовете ще бъдат разграничени в 6 урни според класирането им в шампионата Лигата на нациите. Целта е след жребия съставите да бъдат разпределени в 10 групи - 7 с по 5 тима и 3 с по 6 тима. Преимущество ще имат 4-те финалиста в Лигата на нациите, които ще са лидеи в първите 4 групи, които ще са с по 5 тима. 

За Евро 2024 ще се класират първите два тима от всяка група, както и три отбора, които ще намерят място посредством плейофите в шампионата Лига на нациите. Към тях прибавяме и Германия и стигаме до финалната броя от 24 състава.

Какво да чака България?

" Лъвовете " съумяха да запазят мястото си в 4-та урна след спечелването на последните си две срещи в Лигата на нациите против Гибралтар и Северна Македония.  Днешният чоп е от жизненоважно значение.

Ето в коя група може да попаднат футболистите на Младен Кръстаич:

С Унгария или Полша (водач на група), Финландия (втора урна), Армения или Черна гора (трета урна) и Гибралтар (пета урна).

Възможно е да се паднем в група с Испания или Италия (водач на група), Англия или Франция (втора урна), Швеция (трета урна), и Словакия (пета урна) и пътят за класиране на Евро 2024 да се окаже свръх сложен.
 Христо Бонев: Поздравявам Кръстаич, че пое националния тим в един извънредно тежък миг
Христо Бонев: Поздравявам Кръстаич, че пое националния тим в един извънредно тежък миг

Той приказва и за освиркванията по адрес на българските играчи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР