Днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще бъде на

...
Днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще бъде на
Коментари Харесай

Юнкер пристига в София за среща с Борисов и лидерите на Западните Балкани

Днес ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще бъде на работно посещаване в България.

Той ще се срещне с премиера Бойко Борисов и ще участва на среща с държавните и държавни ръководители на страните от Западните Балкани. Събитието е свършек на балканската обиколка на ръководителя Юнкер, която той организира през последните дни в подтекста на оповестената тактика на Европейската комисия за бъдещето на района.

Заедно с ръководителя Юнкер в София идват Федерика Могерини, заместник-председател на Европейската комисия и висш представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, и Йоханес Хан, европейски комисар отговарящ за политиката за съседство и договаряния за разширение.

На работен обяд в София министър председателят Бойко Борисов, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и водачите на Западните Балкани ще обсъдят вероятността пред района и опциите за инфраструктурна и цифрова съгласуваност, оповестиха от държавната пресслужба.

В срещата ще вземат участие водачи от всички страни от Западните Балкани – президентите на Босна и Херцеговина Драган Чович, на Косово Хашим Тачи и на Сърбия Александър Вучич, както и министър председателите на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев.

От българска страна в диалозите ще вземат участие също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР