Днес православните българи отбелязват светъл ден в християнския календар –

...
Днес православните българи отбелязват светъл ден в християнския календар –
Коментари Харесай

Румен Радев: Изправени сме пред общо изпитание

Днес православните българи означават ярък ден в християнския календар – влизането на Исус Христос в Йерусалим. Цветница е празник и за хилядите наши сънародници: представителите на католическата, на протестантската, а и на арменската общественост, които празнуват Христовото Възкресение. Към всички насочвам откровени поздравления и поисквам здраве и мощ, написа в персоналния си профил във Фейснук президентът Румен Радев.

Президентът показва, че нееднократно през вековете българският народ е преодолявал тежки обществени, стопански и политически земетресения. Надмогвал е рецесиите дружно и с висок имунитет на духа.

“Изправени пред общо тестване, дано не допуснем никой да се почувства жертван или зарязан. Да не забравяме, че изолацията не е механизъм за държавно ръководство, а изключителна, краткотрайна мярка, която има смисъл единствено при висока отговорност от всеки от нас. Всеки набожен, всеки жител със свободна и етична мисъл, дано бъде опора за своето семейство, за своите близки, другари и съседи. За всеки, който се нуждае от поддръжка. Отговорността и съпричастността ни един към различен в сложни моменти постоянно са били част от българския дух и полезност на обществото ни.

Пожелавам на всички ярък празник и умножена мощ на вярата, която лекува страхове, учи на съчувствие и съпричастност и възкресява вярата в личните ни благоприятни условия ”, споделя президентът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР