Днес под организацията на Приятели на морето“ близо 30 доброволци

...
Днес под организацията на Приятели на морето“ близо 30 доброволци
Коментари Харесай

Доброволци ще се включат в почистването на крайбрежната зона край Варна от пластмаси и отпадъци

Днес под организацията на „ Приятели на морето “ близо 30 доброволци ще влязат в морето с три лодки, с цел да доближат до мъчно налични по суша крайбрежни линии в региона на околност „ Романтика “. Целта на акцията е нечистото диво крайбрежие да се почисти от пластмаса, изхвърлена през годините от морето на сушата. Това заяви Нора Стефанова, управител план Място България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна. Стефанова добави, че в това време група водолази ще влезе под вода, с цел да поддържа процеса с разчистване на морското дъно в региона.
„ Този боклук се разпознава като безстопанствен, а той в действителност е на всички нас, замърсява нашата природа, загрозява нашата среда, отразява се на нашето здраве “, сподели още Нора Стефанова.
 „ Нощ на литературата “ ще се организира във Варна „ Нощ на литературата “ ще се организира във Варна
„ Нощ на литературата “ ще се организира на 7 октомври във Варна, заяви Дарик. Организатори на събитието са дирекция „ Ку...
Тя добави, че се търсят доста и различни способи варненци да бъдат приобщени в акцията „ Искам да съм потребен. Рециклирай ме! “.
„ Освен акциите, за които ви споделихме, сега търсим разговор с почистващи компании и институции, с цел да можем да вземем данни от тях и да замерим равнището на разделно изхвърляне на пластмаса за интервала октомври – декември тази година по отношение на предходната.
Планираме през тези месеци да имаме дейни акции за агитиране на варненци да изхвърлят разделно пластмасовите си боклуци в избраните за това места. Това е тяхната опция да оказват помощ за облагородяването на един от кварталите ни. От плажните и градските акции и събития на всички варненски сътрудници досега, към този момент имаме събрани общо 1042 кг боклуци през 2020 година, от които 529 кг са рециклируеми – пластмаса, алуминий, стъкло, хартия. Надяваме се до края на годината да достигнем 1 звук събрани от природата и предадени за преработване боклуци “, сподели в умозаключение Нора Стефанова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР