Днес, по искане на Районна прокуратура – Видин съдът взе

...
Днес, по искане на Районна прокуратура – Видин съдът взе
Коментари Харесай

Оставиха в ареста рецидивист с 9 присъди, пребил жестоко жена си във Видинско

Днес, по искане на Районна прокуратура – Видин съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д.Д., притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.
В хода на следствието по досъдебното произвеждане са събрани доказателства за авторството на действието.
На 15.08.2023 година в къща в с. Тошевци, община Грамада, 35-годишният Д.Д. нанесъл на Т.Т. удари с ръце и крайници по лицето и тялото. С дейностите той предизвикал на потърпевшата болежка и страдалчество.
Побоят е осъществен в изискванията на домашно принуждение.



В продължение на 7 месеца обвиненият съжителствал с дамата на фамилни начала. Установени са и други случаи, в които Д.Д. проявявал вербална експанзия по отношение на Т.Т., до момента в който живеели дружно във Варна.
Престъпното действие е с висока степен на социална заплаха, отнася се за демонстрация на непровокирана експанзия по отношение на жена, с която причинителят съжителствал, както и за съзнателно действие, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “. Съществува действителна заплаха той да се укрие и да извърши закононарушение.
Обвиняемият Д.Д. е с висока степен на социална заплаха. Осъждан е 9 пъти. Последното му наложено наказване „ отнемане от независимост “ той е изтърпял през 2022 г. 
Разследването по делото продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР