Днес, по инициатива на Министерството на финансите, се проведе среща

...
Днес, по инициатива на Министерството на финансите, се проведе среща
Коментари Харесай

Дават по 30 млн. на всеки български клуб за нов стадион

Днес, по самодейност на Министерството на финансите, се организира среща с футболни и спортни клубове от София и страната, където се разискаха наболели инфраструктурни проблеми в спорта.

На нея участва и министърът на финансите Асен Василев, който разгласи доста добра вест, касаеща директно футболните клубове. Финансист №1 на страната разкри, че е направен проект за финансиране на спортната инфраструктура в България. И тя гласи, че в случай че даден клуб вложи Х лв. в инфраструктура, то страната също ще се включи в плана с Х лв..

“Няма минимални и оптимални прагове. Това, което сме обсъждали е, че в някакъв миг би трябвало да се постави оптимален предел. Примерно 30 милиона на план. Финансира се спортната част от един план. Ако има неспортна част, там няма по какъв начин да се получи финансиране ”, сподели министър Василев.

От своя страна представителят на ЦСКА Филип Филипов разкри, че градежът на нов стадион ще коства на клуба към 90 млн. лв.. Това значи, че “червените ” могат да аплайват за половината сума, която да пристигна от страната. А в случай че се постави предел - за 30 млн. лв..

След края на срещата Асен Василев обясни, че самодейността не важи за към този момент направени разноски по планове, а за такива в бъдеще време. Т.е. към момента не е ясно дали бъдещото строителство на новата " Армия " няма да се води за към този момент стартирал план, или пък ЦСКА ще се възползва от новата стратегия за финансиране.

По тази програмата могат да аплайват и останалите футболни клубове.

Също по този начин стана ясно, че за 2024 година страната отпуска към 1 млилиард лв. за общински планове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР