Днес Папа Франциск призова да се сложи край на насилието

...
Днес Папа Франциск призова да се сложи край на насилието
Коментари Харесай

Папа Франциск призова да се сложи край на насилието във Венецуела

Днес Папа Франциск прикани да се постави завършек на насилието във Венецуела и сподели, че в мислите си е със фамилиите на жертвите на вълната от митинги, разтърсващи латиноамериканската страна от три месеца насам, при които починаха 89 души, предава Франс прес.

" Призовавам за завършек на насилието и за спокойно и демократично решение на рецесията (във Венецуела) ", сподели папата в края на обичайна неделна благословия, която насочи на площад Свети Петър във Ватикана.

Вчера съперниците на венецуелския президент Николас Мадуро означиха три месеца от началото на съвсем всекидневните митинги. В петък четири души починаха по време на демонстрации в Баркисимето, град на 350 километра западно от столицата на Венецуела Каракас.

Протестите са в подтекста на икономическа рецесия в петролната страна, разорена от спада в цените на суровия нефт. Кризата докара до галопираща инфлация и до сериозен дефицит на доста артикули.

На няколко пъти папа Франциск изрази угриженост от протичащото се във Венецуела, твърдейки в края на април, че Светият трон е податлив да се намеси, с цел да улесни разрешаване на рецесията, само че, при изискване че има ясни условия за това.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР