Днес откриваме осмото издание на мегафорума за агробизнес, вино и

...
Днес откриваме осмото издание на мегафорума за агробизнес, вино и
Коментари Харесай

Явор Гечев от мегафорума в Пловдивския панаир: Това е едно събитие, което няма аналог

„ Днес откриваме осмото издание на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Международния панаир Пловдив. Това е едно икономическо събитие, което няма аналог ”. Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев при визитата си на откриването на интернационалното земеделско ревю АГРА, както и съпътстващите изложения за лозарство и винарство „ Винария “ и за храни, питиета, опаковки, машини и технологии „ Фудтех “.
Прочетете още
Гечев добави, че е извънредно щастлив да приветства ревюто в Пловдив, защото това не е просто неговият роден град, само че е и градът, който обича най-вече.

„ Спомням си, когато бях възпитаник в аграрния колеж близо до тук. Обикалях на ревюто АГРА и се молих да се кача в някоя от кабините на техниката, изложена тук. Това ревю е водещо за показване на съвременни техники, технологии и артикули и виновност ”, сподели министърът, като добави, че прави усещане, че тазгодишното ревю е по-голямо.

Министърът съобщи, че ще обиколи всички щандове, с цел да свири личния си часовник за всичко, обвързвано със селското стопанство и пожела на земеделците добра и сполучлива година.

Заместник-министърът на стопанската система и промишлеността  Янко Топалов сподели, че за него е чест да вземе присъединяване в най-голямото и най-значимо събитие за вино бизнеса на балканите.

„ Панаирът ще бъде хазаин на най-креативните и сполучливи компании в бранша. Компаниите тук са положителния образец за всички компании у нас. За нас е от изключителна значимост да запасим водещите позиции на страната в бранша на винопроизводството. В последните години, страната ни е и на водещи места. Нашите премиум виновност могат да се наредят до тези от райони с най-хубави виновност в Италия и Франция. Страната ни е 10-то място по произвеждане в Европейски Съюз ”, разяснява още Топалов.

На откриването присъстваше и министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев. Международните изложби АГРА, „ Винария “ и „ Фудтех “ се организират в интервала 21-25 февруари 2023 година под егидата на Министерството на земеделието. Над 600 изложители от над 25 страни ще показват всички посоки и браншове на земеделието – просвета, процедура, технологии, техника, артикули, нововъведения, услуги и други.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР