Днес открихме цех за производство на военна продукция, която е

...
Днес открихме цех за производство на военна продукция, която е
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Новото производство в „ТЕРЕМ – Цар Самуил“ ще даде нови възможности за региона на Костенец

Днес открихме завод за произвеждане на военна продукция, която е изключително търсена.

Това ще даде подтик на развиването на „ ТЕРЕМ – Цар Самуил “ и на групата „ ТЕРЕМ – Холдинг “, само че още по-важно е, че се откриват работни места в Костенец “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов при откриването на нови индустриални мощности на територията на държавното сдружение „ ТЕРЕМ – Цар Самуил “ ЕООД гр. Костенец. По думите на министъра сдружението може да стане най-голямото дружество в района. „ Адмирации за управлението на „ ТЕРЕМ “: това е превъзходен новаторски метод. Надявам се това произвеждане да бъде доразвито до нови стандарти, каквито има в натовските армии “, акцентира той.

„ Новото произвеждане ще открие в допълнение към 30 работни места, което за района на Костенец е добре “, сподели шефът на „ ТЕРЕМ – Цар Самуил “ ЕООД Иван Стоянов. По думите му – търсенето на сходна военна продукция е голямо; сдружението има подписани контракти, които извършва и продължава да уголемява и модернизира производството си. Очаква се да се покачат и възнагражденията. „ Надявам се доста младежи да намерят своето работно място в нашия цех “, акцентира шефът на „ ТЕРЕМ – Цар Самуил “ Иван Стоянов.

Министърът на защитата Димитър Стоянов преряза лентата на цеха, където се обитава производството на произведения по метода на шнековане на взривни субстанции в корпуса, дружно с изпълнителния шеф на „ ТЕРЕМ Холдинг ” ЕАД Кръстю Кръстев и шефа на „ ТЕРЕМ – Цар Самуил ” ЕООД Иван Стоянов. На церемонията участваха и заместник-министрите на защитата Теодора Генчовска и Катерина Граматикова. Пред гостите бяха показани активността и опциите на сдружението.

***
Държавното сдружение от група „ ТЕРЕМ Холдинг ” ЕАД – „ ТЕРЕМ – Цар Самуил ” ЕООД гр. Костенец, с принципал министъра на защитата, стартира 2023 година с възобновяване на съществувало произвеждане и внедряване на модерни високоефективни технологии. За да отговори на настоящите потребности, управлението на „ ТЕРЕМ – Цар Самуил ” ЕООД през последните години ориентира главната активност на сдружението от ремонтна към произвеждане на муниции и пиротехнически произведения. Конструкторски колектив на „ ТЕРЕМ – Цар Самуил ” ЕООД създаде офанзивна и отбранителна ръчни гранати с ПВЦ корпус и подготвени поразяващи детайли, светлинно звукови ръчни гранати, електровъзпламенител за 122 мм реактивен изстрел за БМ-21 и други В началото на годината бе възобновена и технологията за произвеждане на произведения по метода на шнековане на взривни субстанции в корпуса. Шнековането на 122 мм Отечествен фронт изстрел за 2-С1 и Д-30 се е правило в интервала 1984 година – 1988 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР