Днес откриха ски сезона в Банско. Липсата на сняг обаче

...
Днес откриха ски сезона в Банско. Липсата на сняг обаче
Коментари Харесай

Откриха ски сезона в Банско при топло време и без сняг

Днес откриха ски сезона в Банско. Липсата на сняг обаче разочарова туристите посетили зимния курорт с вярата да карат ски в Пирин. Въпреки високите температури обаче, от курорта се надяват на мощен зимен сезон.

Липса на снежна завивка, температури над 5 градуса и неработещи оръдия за сняг, поради високите температури - такава беше картината в курорта в деня на откриването през днешния ден.

Иван Обрейков - управител на фирмата-концесионер: " Когато насрочихме датата за отриване имахме прелестна снежна завивка, която след 10 дни и топло време изчезна ".



Емил Манолов - екскурзиант от София: " Дошъл съм тук да карам ски, не да се разхождам в калта. Днес и на следващия ден с другари, с компания, бирички, по поляната и по този начин. Зимата ще пристигна ".

Николай Кръстев - екскурзиант от Варна: " За поредна година сме тук. Аз персонално съм малко отчаян, че няма сняг, само че уповавам се следващата година, живот и здраве, януари и февруари отново като дойдем, ще има сняг ".

Служебният министър на туризма Илин Димитров, който беше посетител в " Денят стартира с Георги Любенов " сподели, че зимните ни курорти тази година ще разчитат главно на българските туристи, а от чужбина чакат туристи най-вече от страни като Израел, Полша и Англия.

Илин Димитров - длъжностен министър на туризма: " Банско, Пампорово и Боровец имат едно отлично съответствие цена – качество, до момента в който в другите курорти безусловно избухнаха, при нас те се резервираха на едни рационални равнища, като покачването е сред 20, 30%, също се отнася и за въжен превоз картите ".



фотоси: БГНЕС

С 14% по-скъпо ще плащаме за въжен превоз картите този зимен сезон в Банско. Най-купуваната и тази година е дневната, чиято цена от 79 лв. към този момент с покачването става 90 лв..

В другите ни огромни ски курорти Боровец и Пампорово, дати за публично разкриване не са оповестени, защото и там липсва сняг по пистите. Обявени цени за новия сезон няма, само че се чака да бъдат обновени през идната седмица.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР