Днес отдел Международен към Върховна касационна прокуратура е изпратил на

...
Днес отдел Международен към Върховна касационна прокуратура е изпратил на
Коментари Харесай

Изпратиха документите за екстрадицията на осъдения за убийствата пред Соло Илиян Тодоров

Днес отдел " Международен " към Върховна касационна прокуратура е изпратил на Министерство на правораздаването цялостен комплект с преведени документи по отношение на екстрадицията на българския жител Илиян Тодоров, които да бъдат предоставени на правосъдните управляващи в Узбекистан, оповестяват от държавното обвиняване.
Още по темата
Тодоров има влезнала в действие присъда по делото за за двете убийства от 2009 година пред дискотека " Соло " в София.

На 07.03.2023 година на среща с родственици на жертвите основният прокурор Иван Гешев пое ангажимент за неотложно изпращане на материалите на способените управляващи в Узбекистан.

Искането за екстрадиция е съобразено със подписания през 2004 година контракт сред България и Узбекистан.

Уведомена е и Дирекция " Международно оперативно съдействие " при Министерство на вътрешните работи, като са й изпратени документи в електронен формат.

Преди няколко дни наказаният Илиян Тодоров беше задържан на летище в Узбекистан, след като представил подправен паспорт в опит да се качи на полет за Истанбул.

Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно произвеждане за осъществено от Тодоров документно закононарушение, а от " Интерпол " Ташкент са уведомили българските управляващи за ареста. 

Тодоров беше в неопределеност повече от 12 години. През 2013 година съдът реши да му наложи присъда пожизнен затвор поради двойното ликвидиране пред столичната дискотека " Соло " от 2009 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР