Днес отброяваме още една година от безсмъртието на Васил Левски.

...
Днес отброяваме още една година от безсмъртието на Васил Левски.
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Пазим ли неопетнен идеала на Васил Левски

Днес отброяваме още една година от безсмъртието на Васил Левски. И си спомняме заветите му. Връщаме се към оня къс живот, предан на непримиримата битка за независимост и самостоятелност на България.
Това сподели водачът на столичните социалисти Калоян Паргов във връзка 148-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Той дружно с членове на ИБ на Българска социалистическа партия – София, общински съветници, депутати и членове на Младежкото обединяване се поклониха пред паметника на Левски и сервираха цветя и венци.

Паргов уточни, че би трябвало да се запитаме дали следваме образеца му, почтени ли сме за саможертвата му и пазим ли неоцапан идеала.

По думите му може ли и през днешния ден " задачата ни в Българско да е приятелство с всекиго, без да гледаме на религия и националност, ръката си подаваме всекиму, който желае да пролива кръв с нас дружно за живот и независимост човешка ".

„ Левски има вяра, че всичко се състои съгласно нас и в нашите задружни сили. И срещу тях не може упорствувам и най-силната буря “, уточни водачът на Българска социалистическа партия - София и попита: Къде сме през днешния ден? Примирили ли сме се? Борим ли се за свободата си или сме склонили глави пред безразличието?

" Научи ме, пресвети Апостоле, по какъв начин по следите ти пресни да мина! ", цитира в умозаключение Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР