Днес отбелязваме Международния ден на биоразнообразието. По този повод за

...
Днес отбелязваме Международния ден на биоразнообразието. По този повод за
Коментари Харесай

На Международния ден на биоразнообразието тръгва конкурс

Днес означаваме Международния ден на биоразнообразието.

По този мотив за десета поредна година българската фондация „ Биоразнообразие “ дава началото на акция за номиниране на най-ярките достижения за запазване на природата и климата у нас.

Всички жители, публицисти, неправителствени организации, институции и предприемачи имат опция да предложат своите номинации в шест категории.

Номинирането е обществено и всеки може да насочи предложение в една или повече категории стига да се отнася за интервала от 22 май 2020 до 22 май 2021 година, споделя Радостина Ченова от българската фондация „ Биоразнообразие “.

„ Имаме шест категории, можете да ги видите в и непосредствено там е форма, с която може да изпратите с вашите номинации за деятел, за публицист, за политик, за виновен бизнес или акция, обвързвана с запазване на биоразнообразието и на климатичните промени “.

Номинациите би трябвало да са съпроводени с къса аргументация и по опция със фотоси, а премиите са за позитивни, добави Радостина Ченова.

„ Смятаме, че негативните образци ни заливат непрекъснато в всекидневието и по тази причина желаеме да разпознаваем най-ярките достижения, най-смислените акции, деятели, които са дали от времето, от напъните си за идеята за запазване на природа и, несъмнено, на смелите журналистически материали, които отразяват действителността  в България по един добър метод “.

Номинациите се набират от през днешния ден до 22 август. Церемонията по връчването на премиите ще се състои в края на месец септември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР