Днес отбелязваме деня на Обединените нации. На тази дата преди

...
Днес отбелязваме деня на Обединените нации. На тази дата преди
Коментари Харесай

Габриел: Обединява ни идеята, че светът може да бъде едно по-добро място за живот

Днес означаваме деня на Обединените народи. На тази дата преди 78 години, е взето решението да се построи нов интернационален ред, в който връзките сред страните се развиват на основата на закрилата на човешките права, ненарушимостта на суверенитета и териториалната целокупност. Това се споделя в изказване на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел по мотив Международния ден на Обединените народи, изпратено до медиите от Министерството на външните работи (МВнР).

Постигнатото от Организация на обединените нации през всичките тези години, не е даденост. То е отстоявано с цената на големи старания, полагани всекидневно от дипломати, политици, общественици, филантропични служащи и доброволци по целия свят. Благодаря на всички, които с ежедневните си старания утвърждават правилата и ролята на Организация на обединените нации в актуалния свят и достойното място на България в Организацията.

Гласът на България в Организация на обединените нации се чува. Доказателство за това е сполучливото, първо в историята, българско председателство на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации. Само преди седмица България бе определена в Съвета по правата на индивида с максимален брой гласове - 160. Това е самопризнание за водената от страната ни политика за одобряване на отбраната на човешките правата и свободи като поръчител за върховенството на закона и правовия ред.

Днес провокациите пред Организация на обединените нации се простират от запазването на мира и сигурността до ръководството на кибер-пространството и изкуствения разсъдък. Тези въпроси изискват новаторски и работещи решения, налични за всички и включващи приноса на частния бранш, интернационалните финансови институции и гражданското общество.

Светът има бъдеще. Организация на обединените нации, като единствената международна организация има роля в решаването на въпросите на бъдещето. България има мощна роля за намирането на решения на провокациите на бъдещето. Обединява ни концепцията, че светът може да бъде едно по-добро място за живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР