Днес от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност

...
Днес от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност
Коментари Харесай

Времето: Температурите падат, ще има превалявания

Днес от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в западните и централните региони на Северна България. Има условия за градушки. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух.

Дневните температури в западната половина от страната ще се намалят и ще са към 25-26°, а в югоизточните региони, където през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево, ще останат към момента високи - до 33-34°.

Над планините в западната половина на страната облачността ще се усилва и ще бъде най-вече забележителна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици, по-интензивни в Стара планина. Над планините в Източна България ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°.

Над Черноморието в утринните часове тук-там ще има мъгла или ниска облачност. Около и след обяд ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни по северното крайбрежие, само че вероятността за дъжд е дребна. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала, след обяд ще се усили до 3.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР