14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в

...
14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в
Коментари Харесай

14-годишно дете е в болница след бой в училище

14-годишно дете е в болничното заведение в Хасково след пердах в учебно заведение. Вчера следобяд в двора на учебното заведение в село Узунджово детето е ударено от по-големи тиннейджъри, които не са възпитаници. Сигналът е подаден два часа по-късно, когато битото дете се прибрало у дома.

Около 14.00 ч. в двора на учебното заведение децата играят футбол. Става сдърпване сред битото дете и него съученик. Малко по-късно, когато се прибират в постройката, 14-годишният е атакуван от близки на другото момче.

" Те две деца непознати, не са от учебното заведение, на възраст 17 - 18 години, влизат в учебното заведение и го постановат ", описа Антон Атанасов - дядо на битото дете.

Всички влизат в учебно заведение, а битото дете остава в клас и си написа домашните. Дядото, който е и аставник на момчето, схваща за случая, когато то се прибира с учебния рейс. Води го в болница и го настаняват в неврохирургия в положително положение.

" Детето е бито в 14.00 часа следобяд в учебното заведение, те го докарват в 16.00 часа, пребито с желязен бокс по лицето, тука на челото и по ушото ", споделя още дядото.

От учебното заведение изясняват, че казусът е казус, а учителят не схванал, че положението на битото момче е толкоз съществено.

" Правилата са - учителят би трябвало да вземе детето и да го закара на доктор, по този начин постъпваме, само че учителят е подценил случая, помислил е, че не е съществено щом детето се усеща добре ", съобщи Валя Димитрова - шеф на ОУ " Любен Каравелов " в с. Узунджово.

Днес в отдел " Закрила на детето " се организира среща сред институциите, които имат отношение към случая.

" От наша страна ние ще работим със случая на детето, ще му бъде предоставена поддръжка, работа със експерти и ще бъдат ориентирани със фамилията към центъра за социална поддръжка ", сподели Зара Костадинова - шеф " Закрила на детето " в Хасково

Семейството на битото дете обмисля да го реалокира в друго учебно заведение.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР